vriendschapsavontuur

We schreven laatst weer heel veel teksten. Deze bespraken we samen en hier selecteerden we nog 4 teksten. De teksten konden we samenvoegen tot een nieuwe klastekst. Uit de geselecteerde teksten haalden we de elementen die we zeker wilden bewaren en zo beslisten we dat het een toneeltekst zou worden.

ALs eerste element gingen we dan maar aan de slag met een uitnodiging. Deze werd avontuurlijk met een zaklamp, donker papier en een plastieken insteekhoes.

Met Nikki gingen we aan de slag op canva om de uitnodiging de juiste look te geven.

Reclame maken: daar zochten we heel wat over op. We bekeken reclamefilmpjes, advertenties in de krant, op de radio, … . We ontdekten dat reclame niet altijd eerlijk is. Je mag ook zelf een test uitvoeren waarbij je zorgt dat je zal winnen en dan zeggen: beste van de test. Je mag bekende mensen jou laten helpen, vaak worden ze dan betaald om te zeggen dat jouw product lekker is!

Heel vaak zijn er acties in de reclame: je krijgt iets gratis of je kan voor iets sparen… Allemaal met hetzelfde doel: meer kopen! Wij trappen er alvast niet meteen in!

We maakten ook zelf op canva extra reclame-affiches.

In onze klastekst komt Joost Klein ook voor. Met zijn liedje over Europa gaan we ook nog aan de slag. Welke landen horen nu bij Europa? Welke vlaggen hebben ze? Waar liggen ze?

Natuurlijk gaan we ook veel oefenen voor ons toneel want de voorstelling is al op 18 juni in de avond, zo kunnen er meer mama’s en papa’s komen kijken! Het leukste vinden we wel dat we chips mogen proeven (zoals in de tekst van Benjamin en Maxim) en samen frietjes eten (zoals in de tekst van Remus en Nelles)!

Als fijne vriendengroep kunnen we zo ons jaaravontuur afronden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait