villa verbeelding

Vorige dinsdag gingen we met de lijnbus op pad. We wandelden naar de bushalte en gingen naar Hasselt. Dichtbij het station ligt een prachtig museum: villa verbeelding. Vorig jaar bezochten we hier de tentoonstelling over de wolf, dit jaar gaat het over dromen.

Een heel vriendelijke mevrouw met een rood mutsje op nodigde ons uit om in de verhalenkamer naar enkele verhalen te luisteren. We merkten dat het belangrijk is dat in verhalen en boeken allerlei mensen voorkomen zodat iedereen zich kan herkennen in deze boekjes.

Boven las ze nog voor en bekeken we mooie illustraties. Daarna gingen we zelf aan de slag. We maakten een klaspolonaise. (Deze kan je nu bewonderen in onze gang, we verzonnen er in de klas ook nog een tekstje bij) Iedereen mocht dromen wie hij/zij zou willen zijn. Zo kwamen we en astronaut, een hotdogman, een meisje dat gewoon zichzelf wou zijn, een pizza, … tegen.

We hadden wat pech met het weer, waardoor we de hele illustratieroute niet konden lopen. Wel zagen we een paar illustraties in het groot in de stad. De rest van de route doorliepen we dan maar in de klas. We verwerkten alles met het boekje en luisterden naar nog meer verhalen.

Dit was een mooie afsluiting van de leesmarathon! Wist je trouwens dat we tussen de krokus- en paasvakantie meer dan 5500 blaadjes lazen met onze klas! Warre was de leeskampioen van het tweede en Juliette van het eerste! Iedere bladzijde telde en zo droegen we allemaal bij tot dit mooie resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait