Stadsklassen Aalst extra

Tijdreizen in AALST

(Chloë en Amaury)

We gaan op tijdreis. Dan gaan de wekkers af en dan zitten we precies de oude oma’s tijd. We gaan terug op tijdreis en dan zien we oude wekkers en oude oma’s en opa’s. Het was leuk zegt Chloë tegen Amaury. Wij zin oma’s geworden.

Dan denken we terug aan tijdreizen en vroeger. Dan gaan de andere wekkers af en dan zijn we terug kind geworden. Toen dachten we dat we toch oma’s waren. Toen reisden we een laatste keer terug en waren we weer kind.

Einde

De machine was geel en zwart met veel knopjes. Er stonden ook spelletjes op. Die machine spoot rook. Je kon vragen stellen aan de machine.

De machine deed ons reizen door de tijd samen met al de wekkers in de eetzaal.

standbeelden

(Merle en Hazel

We zijn naar veel standbeelden gegaan. Het was heel leuk, maar echt!

We zijn bij Valère de Saedeleer geweest. En naar Louis Paul Boon en naar Dirk Martens.

We zijn ook bij Ondinneke geweest. Daar was een verhaal: Ondinneke haar broer had het koud. Heel lang geleden en Ondinnneke wou een jas kopen voor haar broer maar ze had geen geld. Dus ze gebruikte geld van de kerk dat mocht eigenlijk niet.

Priester Daens hebben we ook gezien. In het park was er ook een standbeeld dat heette Désir” de wolf. We vonden daar volt voor het spel. einde

De kattenstraat …

In de Kattenstraat in Aalst vind je op electriciteitsdozen in de straat leuke tekeningen. Elke tekening is een spelletje. Wij speelden dan ook grappige spelletjes op de straat in Aalst. We begrepen niet alle spelletjes en moesten soms erg hard nadenken. Toch ontcijferden we er heel wat en konden we gaan spelen.

De gids Tom speelde er ook eentje met ons.

Een leuk idee daar in Aalst!

De voil Jeanet,

Dat is een meneer die op carnaval een mevrouw wordt. Hij heeft heel gekke voorwerpen bij zich. Een kinderkoets, een vogelkooi met een vis erin, een lampenkap op zijn kop …

Waarom? Nu in Aalst zetten ze bij Carnaval graag alles even op zijn kop. Arm wordt rijk of toch even de baas van de stad. Je hoeft je even niet heel netjes te gedragen maar mag gek doen zonder dat iemand dat erg vindt. Ze zingen ook grappige liedjes en gids Tom gaf toe dat hij ook al eens meedeed!

We werkten nog naarstig in ons logboek! Er kwamen nog mooie foto’s in en prachtige tekeningen! Het is een echt bewaarboek geworden!

We speelden nog spelletjes uit oma’s tijd: knikkeren, hinkelen, elastieken, klasspelletjes, kaatsen, …

Kringspelen, doorzegrijmpjes, … .

Na al dat spelen en ontdekken merkten we dat we toch weer heel wat geleerd hadden. Dat noteerden we dan ook in ons brevet.

Een leerrijke tijdreis maakten we alvast!

Heel veel dank aan iedereen die hier aan meewerkte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait