Stadsklassen Aalst dag 2

Voormiddag

We hebben ontbijt met cornflakes, boterhammen met een eitje gegeten.

Daarna gingen we weer knutselen. We hebben met krijt zout gekleurd en we hebben maskers gemaakt. We hebben met een hamertje nagels getimmerd in hout. Het werd een figuur, met wol moest je errond gaan.

We knutselden in groepjes.

Daarna gingen we naar het museum over Aalst. Je moest er opdrachtjes doen en zag er vanalles. Je mocht er je droomhuis tekenen in een huisje. We zagen ook de dikke meneer, die schilder (De Saedeleer). Er was ook een zaal over carnaval. Er waren lachspiegels je werd groter of langer. …

Je zag een weefgetouw uit de tijd van Daens. Het was er mooi.

Joy en Benjamin

De diefstal van VOLT.

Er was eens een boef, die ingebroken had in ons huis… Hij had de VOLT gestolen. De professor wou het terug hebben voor zijn uitvinding. We achtervolgden de boef en moesten in het park opdrachten doen om volt voor de lampjes te verdienen. De lampjes begonnen weer te branden, we waren gewonnen.

Opdrachten: we moesten een woord maken samen (met ons lichaam). We zochten letters in het park. We wandelden en vonden de letters. We maakten een minituin. We moesten Pim en Pam foppen door iemand te verkleden, … .

Fons en Remus

Vlaamse kermis en feest!

Er was eens een Vlaamse kermis. Met de spelletjes van de kermis kregen we geld. Met dat geld kochten we dessert. Na het dessert speelden we bingo. Na de bingo gingen we slapen . Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

De spelletjes waren: * kegels omzwieren met een grote bal.

  • Ballen in een clown gooien.
  • Muntjes in de bak gooien.
  • Ballen in de korf gooien.

Liv en Annabelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait