Stadsklassen Aalst dag 1

De treinrit en aankomen in Aalst.

We gingen naar het station. Daar namen we de trein. In de trein was het heel leuk. We speelden leuke spelletjes. In Aalst aten we lekker onze lunch op.

Daarna kwam Tom. Hij was de gids. Hij gaf ons een rondleiding door Aalst.

We gingen naar het belfort. Dat is de hoge toren aan het stadhuis. Daar was ook een raadszaal. Daar zaten af en toe de bazen van Aalst. Wij mochten er ook zitten. Het belfort noemen ze in Aalst ook de tettentoren. Omdat de nummers van de klok ajuinbollen zijn en de mannen aan tetten deden denken. Het belfort was hoog!

Driek en Egon

Stadsbezoek!

We gaan de stad bezoeken met Tom. Daarna gingen we nog naar Ondinneke kijken. Daar aten we Aalsterse vlaai, die was lekker en zoet. We stapten door de regen naar het huisje. Het was jammer dat het regende.

In ons huisje gingen we onze bedden opmaken.

Het was heel leuk.

Juliette en Elodie

Knutselen uit oma’s tijd deel 1:

Wij gingen knutselen en vonden het fijn. Daarna gingen we spaghetti eten en dat was lekker. Toen was het avond en gingen we het dagboek invullen. Wij schreven over de dag en daarna gingen we slapen.

Weet je wat we knutselden? We knutselden een pot met gekleurd zout in. Dat kleurde je met krijt. Dat was leuk. Koekjes bakken deden we ook. Met een hamer moest je nagels in slaan en dan met een touw rond de nagels gaan. Ook kon je met een naaldje prikken op stof en we deden ook iets wat op haken leek (punniken). Einde

Emiel en Warre

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait