nieuwe start

In de eerste graad zijn we het jaar met goede voornemens begonnen.

In de praatrondes werd er regelmatig verteld over de sporten die in de vakantie beoefend werden. Dat waren er heel wat. Sommigen trokken die verhalen door in hun vrije teksten. Bij het voorlezen van al onze nieuwe teksten maakten we verschillende groepen. Er was een groep met ‘rare werelden’ waarin de ruimte en fantasie naar boven kwamen, er was een groep ‘sport’, een groep met allerlei invalshoeken en een groep pretpark. Pretpark viel al af, omdat we daar een leuk project over deden bij het begin van het schooljaar.

We bekeken de onderwerpen langs verschillende kanten en bedachten wat we wilden leren, doen, onderzoeken, beleven, … bij de verschillende onderwerpen. Daarna gingen we stemmen.

Sport en vreemde wereld bleef over, we stemden nog een keer… sport is ons nieuwe project.

Je kan hier volgen hoe we het zullen invullen.

Wat deden we deze week nog meer?

We maakten mooie houtskooltekeningen omdat Hazel ons vertelde over haar tekendoos. Daar zat ook houtskool in. Niet iedereen kende houtskool en zo gingen we samen aan de slag met dit zwarte kooltje.

Ilse las een boek voor over een jongetje dat een uur alleen thuis bleef. Hij werd heel bang en de ‘grote wijzer’ ging heel traag vooruit … we bespraken de tijd en hoe een minuut kort en lang kan duren. We knutselden grappige klokjes en oefenden verschillende emoties.

We zijn dus goed gestart 😉

in het eerste leerden we nog een nieuw woord: juf! We schreven deze tekst:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait