Kinderen-baas-dag

In ons voorstellenboek kwam de vraag voor een kinderen-baas-dag. Wat dat dan juist moest inhouden beslisten we samen. Die dag kwam er niet zomaar. Er werd nog wat extra van de kinderen verlangd … we verdienden de dag door extra goed onze taken te doen, fijne uitstappen te beleven, goed mee te werken, rustiger te zijn in de gang, … ! Na 5 weken hadden we de buit binnen.

De dag werd tot in de puntjes voorbereid. Zo beslisten we dat we een rookmachine in de praatronde wilden. Dat gekke idee moesten we natuurlijk overleggen met Greet. Zij keurde het goed mits we goed kwamen vertellen wanneer en tot hoelaat, … Zo kon het brandalarm even omzeild worden en zorgden we voor voldoende veiligheid voor iedereen. Daarna zouden we de klas verduisteren en een klasbioscoop maken. We kozen eigenlijk verrassend snel een film die perfect aansloot op onze dag: Yes-day!

Daarna zouden we nog oefenen voor frietjesdag en vrij spelen in de klas. Sommige kinderen wilden ook graag dat Ilse dan de werkjes zou invullen, dat kon enkel wanneer er ook werkjes gemaakt werden voor Ilse. (dat stukje hebben we dan maar overgeslagen 😉

Zo gezegd zo gedaan …

Afgelopen vrijdag zorgde Marcel voor de rookmachine, vertelden we allemaal in de praatronde, organiseerden we een filmvoormiddag met popcorn, oefenden we voor frietjesdag, speelden we en waren we achteraf super tevreden over onze Yes-day!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait