klasnieuwtjes juni en insectensafari

Deze week gingen we op kunstwandeling in Bevingen. Daarna werden we zelf kunstenaars en maakten kleurrijke bouwsels met Laïs.

Stig had een extra proefje van de week voorzien. We keken eerst naar een leerrijk filmpje van het Klokhuis over de oceanen en hoe de schildjes van zeeslakjes ons tonen dat het water zuur wordt en dus verandert.

Met een ei in azijn toonde Stig ons hoe de harde schaal helemaal week kan worden. Op vrijdag haalden we het ei uit de azijn. Je kon het voorzichtig laten stuiteren. Als je het harder liet vallen dan brak het. Gelukkig deden we dat buiten 😉

Op vrijdag waren we een pilootproject. Huh? Gingen we vliegen? Nee, nee we gingen met Peter en zijn hond op insectensafari. het was voor Peter de eerste keer dat hij zijn trouwe viervoeter meenam op safari. Een hondenfluisteraar kwam mee om alles in goede banen te leiden. Wij leerden heel wat over die spannende insecten en vonden dat Peter heel goed kon vertellen. Zijn lieve hond bleek groot, stoer en toch wel aanhankelijk te zijn. Hij moest nog wat oefenen om Peter te delen met een groep kinderen maar voor de rest zagen we dat het zeker goed zal komen! Hopelijk mogen we nog eens mee op safari!

We hadden toevallig vorige week op onze speelplaats een heel speciale rups gevonden een elzenuil. Peter keek er mee naar en vertelde nog meer weetjes over rupsen en vlinders. De rups lieten we los op een lindeboom zodat hij vrolijk verder kan knabbelen! We konden hem niet loslaten waar we hem gevonden hadden want dat was bovenop de schoen van Sofia 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait