Uitstap Natuurhulpcentrum en Heempark

Uit onze praatronde kwam de vraag om eens een bezoek te brengen aan het opvangcentrum voor dieren. Er waren veel ideeën hoe de dieren er kwamen en welke dieren er zijn? Vrijdag konden we erachter komen hoe het echt zat.

De dag werd gestart met een video in het centrum. Daarin zagen we hoe ze dieren moeten gaan ophalen, hoe ze dieren vangen, hoe ze de dieren verzorgen, vanwaar de dieren komen, … . Het was een ouder filmpje, vertelde de mevrouw ons, want de dag voordien hadden ze net een nieuwe versie opgenomen.

Daarna kregen we een rondleiding door het centrum. Er was net een wolf gearriveerd deze kwam van Oekraïne. Er waren ook twee beren opgehaald maar die moesten eerst in quarantaine.

In het centrum hebben ze veel verschillende soorten kooien voor de dieren. De meeste blijven maar een poosje in het centrum en krijgen dan een plekje in een goede dierentuin als het wilde dieren zijn, in de vrije natuur als ze genezen zijn, bij mensen thuis als het huisdieren zijn. Je kan dus zeker ook dieren adopteren zoals een gans, geit, hangbuikzwijn,… .

Het was een heel leerrijke voormiddag en we ontdekten dat het natuurhulpcentrum heel wat geld nodig heeft om al deze dieren te kunnen ondersteunen en helpen! Je kan lid worden en dat kost eigenlijk niet zo heel veel! Dus wie weet is er iemand die dat thuis graag wil doen?

We reden een kwartiertje verder en kwamen in het Heempark in Genk. Daar konden we even spelen en picknicken. De imker van het Heempark vertelde ons daarna alles over het leven van de bijtjes en wat er zo speciaal is aan de bijen. We mochten zelfs een dar (mannetjesbij ) vasthouden en zagen de koningin. Die is echt groot! Daarna mochten we honing proeven! MMMMM

De bijtjes in het Heempark hebben veel geluk, er is een afspraak dat de bijtjes genoeg honing mogen houden om de hele winter zelf lekker te smullen. Dat is niet zo bij elke imker. Sommigen nemen alle honing van de bijtjes en voederen hun bijtjes suiker in de winter.

De imker was een heel vriendelijke man die ons heel wat weetjes meegaf over de bijen!

One Reply to “Uitstap Natuurhulpcentrum en Heempark”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait