Kunstwandeling in Bevingen

Een tijdje geleden bracht Stig heel trots een wandelkaartje mee van de nieuwe wandeling in Bevingen bij Sint-Truiden. Zijn papa mocht een kunstwerk maken om op de wandelroute. Vandaag konden we onder de begeleiding van Franklin de kunstwandeling maken. Bij elk kunstwerk dachten we na over wat we nu echt zagen en wat de bedoeling van de kunstenaar zou kunnen zijn? Het was heel boeiend om te horen wat de idee├źn van de kinderen waren en hoe ze soms perfect samenvielen met het idee/bedoeling van de kunstenaar en soms iets helemaal anders waren. Er waren heel grappige kunstwerken met voetjes of met gekke namen … Er was een vogel die fake heette en dat deed ons toch wel twijfelen of het helemaal echt was … . Het kunstwerk van Franklin stond in een veld. Hij had het naar daar moeten brengen met een karretje. Want zijn werk is best wel zwaar. Het beeld is een man. Deze man heeft heel veel bagage. Hij draagt ook een bijl en andere dingen die hem op zijn overlevingstocht kunnen helpen. De man zoekt op de grond, speurt rond en lijkt het een zware last te vinden. Dat zagen wij alvast. Franklin vertelde ons dat de man wit is omdat hijzelf de sneeuw hard mist, vroeger kon je er elke winter in spelen maar dat kan niet meer door de opwarming van de aarde. Dat vindt hij heel erg … .

De wandeling is een echte aanrader. In de klas gaan we er verder mee aan de slag en maken we zelf ook kunstwerken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait