zeeklassen 2022

De natuurpiraten …

Een tijdje geleden kregen we een brief van de natuurpiraten. Zij maakten zich grote zorgen over de natuur en zochten hulp in onze klas. De kinderen toonden in een rits opdrachten aan dat ze heel wat over de natuur weten en zeker bereid zijn om te helpen.

Zo konden we dan ook met de natuurpiraten op zeeklassen.

We vertrokken op maandag 23 mei in Alken. Gewapend met veel goede moed en een zeeklassen uniform (pet, sjaaltje en …) dompelden we ons onder in de wonderen van de zee.

In Oostende was het nat, maar dat deerde niet. We luisterden naar de avonturen van kapitein Panekazak en ontdekten de stad.

Na wat plaspauzes en opwarmmomentjes namen we de tram naar Oostduinkerke. Daar wachtten de andere natuurpiraten ons op met warme soep en spaghetti.

In het duinenspel, red de dieren, merkten we dat de mensen inderdaad een steeds grotere vijand zijn van de dieren. Zelfs in het spel waren ze te sterk en werden er minder dieren gered dan we gehoopt hadden. Tijd voor actie dus! We zagen al heel wat afval in de duinen en spontaan begon er een eerste opruimmoment.

De eerste dag sloten we af met yoga en een dagboekmoment en daarna met wat zand tussen de tenen naar bed! (foto’s dag 1 zie klaskrant)

Dag 2

Na een heerlijk ontbijt trokken we naar de zee. Daar mochten we bouwen. Hoge zandkastelen, grachten, … . We wilden eigenlijk zien welk bouwwerk het van de zee zou redden, maar verschillende kastelen waren net te ver van de vloedlijn gebouwd dus … . Het waren stuk voor stuk krachtige kastelen. Opnieuw kwam er een reddingsactie tot stand, want we vonden heel wat kwallen deze probeerden we terug naar zee te krijgen.

Na het bouwen verdeelden we ons in 4 groepjes en hier leek het een actie tegen de regen te worden 😉

We speelden met de parachute, kubb, vliegeren en duinen opruimen. Bij het laatste doorschuifmoment begon het wat te regenen. Toen we net klaar waren, kregen we een stevige douche …

Dan maar weer opwarmen, omkleden en soep drinken in ons huisje!

Doordat de regen bleef aanhouden gooiden we het programma een beetje om en werd er yoga gedaan, geknutseld, … tot het weer opklaarde.

De piraten kwamen toen in actie en toonden ons dat samenwerken niet hun grootste talent was. Dat kunnen wij echter als de besten en zo leerden we hen in verschillende opdrachten dat samen fijn kan zijn!

Bij elke opdracht kregen we een stukje schatkaart en zo konden we ook de schat gaan zoeken. Man, man, man wat hadden ze die diep verstopt! Gelukkig vonden we ze en zo kregen we tickets voor het feest.

Op het feest mochten we leuke spelletjes doen en was er super lekker eten!

Een geslaagde dag werd zo feestelijk afgerond!

Dag 3

Opstaan, koffers inpakken, niets vergeten, ontbijten, … zo startten we de dag.

Op school hadden we een drijf-zink onderzoek gedaan. Zelf bootjes maken was een opdracht en deze bootjes lieten we aan zee te water. Heel wat bootjes dreven netjes mee. Anderen zonken snel en weet je eigenlijk konden we dat zelfs voorspellen!

Samen naar het strand om zeediertjes te vinden, schelpen te verzamelen, kastelen te bouwen, … even genieten van de elementen en vooral samen zijn.

Picknick met zand op het strand ter afronding van deze zeeklassen hoorde er natuurlijk ook bij.

Met de tram reden we naar het nieuwe zwembad in Oostende. Daar waren strenge regels en moesten we strakke zwemkledij dragen. Dat kostte wat moeite maar daarna plonsten we met plezier een uurtje in het water. Hongerig wordt je van dat zwemmen dus gelukkig waren er nog extra boterhammen voorzien.

In het station aten we nog een ijsje en namen we de trein terug naar Alken. Die rit probeerden we te breken met spelletjes, boekjes, koekjes, … . Jammer genoeg hadden we veel vertraging.

Zwaai zwaai, de zeeklassen zwaaiden we uit met een grote glimlach op ons gezicht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait