verrassingsuitstap naar Villa Verbeelding

Op 1 april (het was geen grapje) werd onze klas beloond voor het vele lezen in de leesmaand!

We namen de bus in Alken en stopten aan het station in Hasselt. Waar gingen we heen?

Dat werd pas na een knabbelpauze duidelijk. Vlakbij het station ligt Villa Verbeelding. Daar werden we opgewacht door Imelda. Zij was de gids van de dag!

In het museum luisterden we aandachtig naar haar verhaal. Er zijn heel wat boeken en illuatraties te vinden. En natuurlijk letters! Tijdens de leesmaand keken we ook al in veel boekjes en de tentoonstelling die er op dit moment is bevatte dan ook boekjes die we kenden. Charlotte Dematons maakte prachtige illustraties en de hele tentoonstelling letterpret sprak ons erg aan.

Na de rondleiding en opdrachten mochten we zelf nog aan de slag. Een letter illustreren werd de opdracht, verschillende materialen en technieken gebruiken hoorde er ook bij. Vol overgave gingen we aan de slag.

Na afloop namen we de bus terug en we kregen als cadeautje AL de zelfgemaakte boekjes van de klas! Dat waren er wel 12! Nu kunnen we in de vakantie dus thuis in de kleine boekjes lezen, zoeken, experimenteren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait