Boek/lied/proef/natuur van de week…

Deze week is deze taak opnieuw opgestart. Een voorbeeldje om vanaf volgende week zelf aan de slag te gaan dat was het plan! 4 kinderen uit het tweede werden geselecteerd (ze begrepen goed dat ze niet alle 11 aan de beurt konden komen en keken mee uit naar hun nieuwe beurt dit jaar 😉 en hernamen hun opdracht van vorig jaar.

De zuignap: proef van Manouk.

Manouk kon heel vlot de verschillende stapjes van haar proef tonen en durfde zonder aarzelen een kaars aansteken. De proef lukte niet meteen, in de tweede poging bleef de zuignap echt even plakken! WOW!

Op het stappenplan dat Manouk vorig jaar voorzag bij haar proef konden we zien dat het soms echt lang kan blijven plakken. Een goed voorbeeld van hoe je een proefje samen thuis kan voorbereiden en in de klas kan brengen.

een boek voor startende lezers: Billie.

Toen Billie die boekje vorig jaar koos was ze echt nog een starter, nu toont ze hoe vlot en krachtig ze kan voorlezen uit het boek. Het rijmen, de grapjes en de leuke tekeningen maakten dat Billie het een aanrader vond en graag aan ons toonde waarom je van een boek kan houden.

rozenbottelthee: Juliette

Juliette liet ons vorig jaar al eens proeven van heerlijke rozenbottelthee. Ze had de rozenbottels meegebracht en gaf ze rond. Je mag ze als mens niet opeten, maar paarden krijgen het wel als een gezond snoepje. Het zijn eigenlijk de vruchten van de rozen. Je kan uit die vrucht het sap persen, heet water met wat honing toevoegen en hop je hebt mmmmm thee!

vlinder: Liv

Het liedje dat Liv koos voor lied van de week was Vlinder van Likeme. Ze vond het super mooi. Een liedje beluisteren is top, maar er ook nog iets meedoen is nog toffer. Liv had een opdrachtje bedacht en met plezier voerden we het nog een keer uit. Op het eerste deel van het lied maakten we kringelkrongels op papier. Bij het tweede deel gingen we op zoek naar vlinders, rupsen en coconnetjes in de kringels. Het was een rustgevende activiteit met grappige resultaten als gevolg.

Zo het ijs is gebroken, vanaf volgende week gloednieuwe weetjes in onze klas!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait