naar de paddenoverzet

E. Had voor natuur van de week een presentatie over de paddenoverzet. Iets waar ze samen met haar opa zich voor inzet. De opa van Elodie kon regelen dat een klein groepje ook eens mee kon komen helpen.

echter is het al wat laat in het seizoen en was de vangst maar 1 salamander.

dus trokken we verder naar een gebied in Runkst waar allemaal poelen zijn met padden, kikkers en salamanders. Studenten van de Vub, pxl en KU leuven die er onderzoek doen in het gebied, gaven ons meer uitleg.

met een fuik in het water vangen ze de dieren zodat ze die dan kunnen onderzoeken. Zij worden uiteraard ook weer terug vrijgelaten.

In Belgiƫ zijn er 5 soorten salamanders, waarvan 3 soorten in dit gebied voorkomen. Ze lieten ons de verschillende soorten salamanders zien en legden uit hoe we het verschil tussen mannetjes en vrouwtjes kunnen zien.

de Kamsalamander is de zeldzaamste, maar wij hebben die toch kunnen waarnemen.

het was een interessante uitstap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait