De tweede graad bezoekt Technopolis

In de klas hadden we een project over laboratoria. Daarom gingen we op 29 februari 2024 naar Technopolis in Mechelen. In Hasselt namen we de trein en daarna reden we nog een stukje met de bus.

Buiten stond er een auto die we met 4 kinderen konden optillen.

In Technopolis staan heel veel leuke proefjes. Onze groep kreeg de naam Witte Dino’s. De kinderen van het vierde kregen een armband. Daarmee kon je inloggen op de computer. De computer zei welke vraag je bij welk proefje moest gaan oplossen. Daarna vertelde de computer of je het juist of fout had. De kinderen van het derde kregen een boekje waarin de opdrachten stonden. Als je het proefje gedaan had, kon je de oplossing noteren. Om kwart over 12 gingen we naar de eetzaal. Eerst kon je een drankje van het karretje pakken. Na het eten mochten we vrij op onderzoek uitgaan. Er was een vliegtuig dat je mocht besturen. Met een VR-bril kon je paragliden. Je kon over een touw door de lucht fietsen. Je kon foto’s maken. Maar onder een groen deken was je dan wel onzichtbaar. Er was nog veel meer. Het was superleuk. Dit was een geslaagde uitstap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait