Auteurslezing van illustrator Merel Eykermans.

Dinsdag werden we verwacht in de bibliotheek voor een auteurslezing van illustrator Merel Eyckermans.

In de klas lazen we een boek van Merel ‘ Zelda’. We bespraken wat een illustrator was en wisten dat Merel ons meer ging vertellen over de boeken waarin ze had getekend.

In de bibliotheek werd ons meteen duidelijk dat Merel niet enkel het boek ‘Zelda’ had getekend, maar ook nog anderen boeken. Ze vertelde hoe ze als illustrator te werk is begonnen en dat ze haar job uitvoert met haar man, die ook illustrator is. Ze liet zien hoe ze stap voor stap te werk gaat wanneer ze de opdracht krijgt om tekeningen bij een tekst te maken.

Merel vertelde ook dat ze een niet enkel voor kinderboeken tekent maar ook geïnteresseerd is in het tekenen van opgravingen uit het oude Egypte. Hier gaat ze heel gedetailleerd te werk en moet het zo exact mogelijk worden nagetekend. Iets helemaal anders dan tekeningen verzinnen bij een kinderboek.

We leerden dus veel bij over Merel en gaan zeker nog boekjes van haar lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait