Project dieren

We startten ons project door te verwoorden wat we weten over dieren, wat we willen weten en wat we willen doen. Bij dat laatste stonden heel veel uitstappen op het lijstje! We kozen er eentje uit en bezochten het natuurhulpcentrum in Oudsbergen. Daarover kan je meer lezen in een vorig blogtekstje!

Per 2 of 3 kozen we een dier. We zochten info op en vulden een identiteitskaart in over ons dier. Samen leerden we over biotopen en deelden we de dieren in groepen in. Toen konden we van ons eigen dier zeggen of het een ongewerveld of gewerveld dier is, of het een amfibie, een reptiel, een zoogdier, een vogel of een vis is. We noteerden o.a. hoe het dier eruit ziet, waar het leeft, wat ze eten,… en hoe het lichaam hieraan aangepast is.

We stelden voor ons eigen dier een voedselketen op en maakten er een voedselpiramide van.

We stelden de dieren eerst aan elkaar voor. Zo leerden iedereen over de orka, het vogelbekdier, de dolfijn, de krokodil, de haai, de vos, de walrus, de kameleon en de lynx.

Bij heel veel dieren leerden we dat de mens een bedreiging voor hen was. Die relatie mens – dier hebben we nader bekeken. Gelukkig is er ook heel veel goed nieuws!

We zochten nog de antwoorden op onze andere vraagjes (Welk is het snelste dier? Wat is een dodo? Welk was het eerste dier? Welk dier ontdekten ze het laatst?…)

We tekenden, knutselden, zongen,…

En uiteindelijk was het tijd om alles te tonen en te vertellen aan onze familie en vrienden! Dat deden we vrijdag 17 februari op onze projectvoorstelling! Daarna bundelden we alles nog tot een leuk projectboekje.

Hieronder zien jullie enkele sfeerbeelden van onze projectvoorstelling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait